۱ تیر ۱۳۹۲، ۱۹:۴۷

فراست طلب:

بیشترین زندانیان استان قزوین را مجرمان مواد مخدر تشکیل می دهند

بیشترین زندانیان استان قزوین را مجرمان مواد مخدر تشکیل می دهند

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل زندانهای استان قزوین گفت: بیشترین زندانیان استان قزوین را با 34 درصد مجرمان مواد مخدر تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، حميد رضا فراست طلب روز شنبه در ديدار با رؤساي زندانهاي استان افزود: اصلاح شخصيت و رفتارهاي بزهكارانه زمانی جنبه اصلاحي به خود مي گيرد كه احترام به شخصيت و كرامت انساني رعايت شود.

وي به تشريح ديدگاه اسلام درمورد بزهكاران پرداخت و اظهارداشت: نگاه اسلام به بزهكار و مجرم، ديدگاه اصلاحي و بازسازي شخصيت آسيب ديده فرد در جامعه است كه بنا به دلايلي از شرايط قانوني منحرف شده و فرد را دچار لغزش کرده است.

مديركل زندانهاي قزوين بیان كرد: در نظام تربيتي ديني، فرد بايد در مسيري قرار گيرد كه براي رسيدن به اخلاق و منش اسلامي وانساني خود را با هنجارهاي خوب جامعه تطبيق داده تا نه تنها از جرم و بزهكاري متنفر و به دور باشد بلكه اين باور را در وجودش شعله ور کند كه بايد به جاي بزهكاري خود را براي زندگي جدید آماده کرده و براي خانواده و جامعه اي كه در آن زندگي مي كند مفيد واقع شود.

فراست طلب اصلي ترين برنامه اصلاح و تربيت را بسترسازي مناسب براي رشد و تعالي شخصيت افراد بزهكار ذکر کرد و گفت: برنامه هايي كه در زندانهای استان در حال اجراست، موجب ارتقاء آگاهي مددجويان در حوزه های مختلف شده که نتیجه آن خود سازي، شناخت جايگاه و منزلت حقیقی خود و رشد وشکوفایی فکری منجر می شود.

وي اضافه كرد: فعالیت های فرهنگی ابزار اصلاح و تربیت زندانیان است که در این خصوص علاوه بر توسعه فضاهای فیزیکی فرهنگی، آموزشی و استفاده مطلوب از فضاهای بلا استفاده با برگزاری کلاسهای متنوع در رشته های مختلف فنی حرفه ای، قرآنی، اعتقادی، مذهبی، سوادآموزی، هنری، مهارت های اساسی زندگی و ورزشی و همچنین برگزاری مسابقات متعدد در رشته های فرهنگی، ورزشی برای مددجویان موجب بهینه سازی اوقات فراغت آنان شده و علاوه بر آن ایجاد انگیزه و تقویت باورها و روحیه، حضور در کلاسهای مهارتهای اساسی زندگی سبب تغییر نوع نگرش و شخصیت آنان در طول دوران تحمل کیفر شده است.

مديركل زندانهاي قزوين بيان كرد: آموزش هاي فني و حرفه اي از اركان اصلاح و تربيت در زندانهاست كه موجب انتقال مهارت هاي تخصصي در كنار اخلاق حرفه اي و کاردرمانی در بين زندانيان مي شود.

فراست طلب اظهارداشت: حرفه آموزی و ايجاد زمینه اشتغال می تواند نقش سازنده ای در ایجاد انگیزه، افزایش اعتماد به نفس، نظم و انظباط اجتماعی، مددجویان و کاهش آلام آنها در طول دوران محکومیت ایفاء کرده و در نهایت از خمودی و سستی جلوگیری کرده و در بازگشت مددجویان به جامعه نقش تسهیل گرایانه ای را ایفا کند.

وي همچنین به كارگيري مددجويان را زمینه اي براي خودگردانی آنان، رفاه و معیشت خانواده هایشان دانست و گفت: با بررسی عملکرد اشتغال و حرفه آموزی در طی چند سال اخیر به وضوح مشخص است که عملکرد این حوزه ازلحاظ کمی و کیفی رشد قابل ملاحظه ای داشته به طوری که شاهد تنوع و تعدد در آموزش رشته های صنایع دستی و فنی و حرفه هستيم.

اين مسؤل به برگزاری بیش از90 دوره آموزشی در سال گذشته اشاره كرد و افزود: آموزش رشته ها به توجه به شرایط بومی و محلی استان انجام گرفته و به حرفه آموزی و اشتغال بند نسوان نيز توجه ویژه شده است.

وي تصريح كرد: با استفاده از برنامه های متعدد، ازجمله اشتغال و حرفه آموزی در زمینه کاهش آسیب، اصلاح و بازپروری و همچنین کاهش نرخ بازگشت به زندان گامهای موثری برداشته شده است.

مديركل زندانهاي قزوين گفت: در سالهای اخیر با توجه به برنامه ریزی و تلاش های صورت گرفته و همکاری نهضت سواد آموزی استان، مددجویان بی سواد از طریق آمار واطلاعات ثبت شده در آمار رایانه شناسایی و طی فرآیند اجرایی جهت ادامه تحصیل به دوره های سواد آموزی معرفی شده اند که با این روند اجرا، زندانهای استان موفق شده در آموزش مددجویان بی سواد گام موثری برداشته که در این راستا آمار بی سوادي زندانهای استان بر اساس لیست های ارسالی به سامانه آموزش پرورش کاهش چشمگیری داشته است.

وي با تاکید بر اجراي برنامه هاي حبس زدايي تأكيد كرد: استفاده از ظرفیت های قانون مجازات اسلامی جدید، پيش بيني مجازات هاي جايگزين، جلوگيري از ورود افراد با جرايم سبک به زندان ها، راه اندازی و  بهره گیري بيشتر از شوراهاي حل اختلاف محلي، کاهش عناوين مجرمانه و رسيدگي خارج از نوبت به پرونده هاي زندانيان از جمله راهکارهاي طرح حبس زدایی است.

فراست طلب تقسيط جرايم مالي و رسيدگي خارج از نوبت به اين پرونده‌ها،‌ پرداخت ديه و بدهي‌هاي محکومان از بيت‌المال در صورت پذیرش اعسار، ‌ارائه آموزش و آشنا کردن مردم با حقوق فردي و اجتماعي و قوانين و مقررات، پیش بینی جریمه نقدی به جای حبس در برخی از جرائم، تعامل با قضات و مراجع قضايي و تـفويض اختيار اعطاي برخي امتيازها به رؤساي زنـدان‌هـا در جـهـت اصـلاح و تـربـيـت مـجـرمان را از ديگر برنامه هاي حبس زدايي برشمرد.

مديركل زندانهاي قزوين در پايان به تنوع و فراوانی جرائم زندانیان استان اشاره و تصریح کرد: مرتکبین انواع جرائم مربوط به مواد مخدر با فراوانی حدود 34 درصد در راس همه جرائم قرار دارند و جرائم سرقت با 47.19 درصد، علیه اشخاص با 13.13 درصد، محکومیت های مالی با 48.11 درصد و جرائم علیه اموال و مالکیت با حدود پنج درصد با مجموع 82 درصد از موجودی زندانیان پنج جرم اول استان را تشکیل می دهد.

کد خبر 2082058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha